Cum sa creezi o felicitare de Craciun in Photoshop
Graphic Vision™

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Cum sa creezi o felicitare de Craciun in Photoshop la data de Mar Iul 03, 2012 1:13 am

avatar

Mitză
Administrator
In acest tutorial veti invata cum sa creati o felicitare de Craciun in Photoshop. Sper să va bucurati de acest tutorial si sa va inspire in crearea propriilor felicitari pentru Craciun.

Sa incepem!

Creati un nou document (Ctrl+N) de dimensiunea 1920X1200 pics (in modul RGB) la o rezolutie de 72 pixels/inch. Folosind „Rectangle Tool” (U) trasati un dreptunghi mare care va fi folosit pentru fundalul felicitarii noastre.
Pentru acest dreptunghi veti folosi “Gradient Overlay” , apasand buton dreapta pe layerul cu dreptunghiul si selectand „Blending Options” astfel deschizandu-se panoul cu layer style.Dati click pe bara de culori pentru a deschide „Gradient Editor” si selectati culorile ca in imaginea de mai jos:Si ar trebui sa aveti un fundal ca cel din imagine:Creati un nou layer. Pentru asta, la baza paletei Layers din partea dreapta alegem “Create a New Layer” sau folosim shortcut-ul de la tastatura Ctrl+Shift+Alt+N.

Folositi in continuare „Rectangle Tool” si veti crea inca un dreptunghi, dar de aceasta data il veti aplica pe centrul imagini ca cel din poza de mai jos:
Selectati din nou „Gradient Overlay” apasand buton dreapta pe layerul cu dreptunghiul nou creat si selectand „Blending Options” astfel deschizandu-se panoul cu layer style.Dati click pe bara de culori pentru a deschide „Gradient Editor” si selectati culorile ca in imaginea de mai jos:Si ar trebui sa aveti o imagine ca cea de mai jos:Creati un nou layer (Shift+Ctrl+N).

Apoi trebuie sa creati forma unui glob de Craciun folosind Ellipse Tool (U).
Deschideti din nou panoul de layer style apasand buton dreapta pe layerul nou creat si selectand optiunea “Blending Options”.

De aceasta data selectati „Inner Shadow” si aplicati setarile ca in poza de mai jos:
Apoi selectati „Inner Glow” si aplicati setarile urmatoare:Si dupa asta selectati „Gradient Overlay” si aplicati urmatoarele setari:Si dand click pe bara de culori pentru a deschide „Gradient Editor” si selectati culorile ca in imaginea de mai jos:Si astfel veti obtine o sfera ca cea de mai jos:Acum trebuie sa ii creati si o agatatoare. Veti face asta folosind „Rectangle Tool” (U) . Trasati un dreptunghi ca in imaginea de mai jos. Adaugati puncte de ancorare pe mijlocul fiecarei parti de sus si de jos folosind „Add Anchor Point Tool”.Deschideti din nou panoul de layer style apasand buton dreapta pe layerul nou creat si selectand optiunea “Blending Options”.

Apoi selectati „Inner Glow” si aplicati setarile urmatoare:
Selectati „Gradient Overlay” si aplicati setarile urmatoare:Si dand click pe bara de culori pentru a deschide „Gradient Editor” selectati culorile ca in imaginea de mai jos:Si astfel veti obtine o agatatoare care arata asa:Creati 8 copii ale layerului creat si cu „Free Transform” (Ctrl+T) modificati-le pozitia si dimensiunea si asezati-le ca in imaginea de mai jos. Layerele copiilor facute trebuie asezate sub layerul original.

In continuare vom crea un grup format din toate layerele create pentru agatatoare (cu tasta „Ctrl” apasata selectati layerele create apoi tinand butonul stanga apasat trageti layerele selectate jos pana pe iconita de jos a panoului „Create New Grup”). Selectati grupul si apasati Ctrl+E pentru a uni toate layerele create. Deschideti panoul de “Layer Style” apasand buton dreapta pe layerul nou creat si selectand optiunea “Blending Options” selectati „Drop Shadow”, apoi aplicati setarile urmatoare:Ar trebui sa obtineti un rezultat ca acesta:In continuare vom crea un inel pentru agatatoare folosind „Ellipse Tool” (U). Pozitionati layerul cu inelul sub layerul pentru agatatoare.Setati optiunea „Fill” la 0% apoi deschideti din nou panoul de layer style apasand buton dreapta pe layerul nou creat si selectand optiunea “Blending Options” selectati “Outer Glow” si aplicati setarile urmatoare:Apoi selectati „Stroke” si aplicati urmatoarele setari:Veti obtine un inel ca acesta:In continuare veti crea reflexia pe glob.

Creati un nou layer (Shift+Ctrl+N).

Folositi „Ellipse Tool” (U) pentru a trasa partea proeminenta a reflexiei iar apoi tineti apasat tasta „Alt” si cu aceeasi unealta vom indeparta partea de sus si de jos a reflectiei:
Setati optiunea „Fill” la 0% apoi deschideti din nou panoul de layer style apasand buton dreapta pe layerul nou creat si selectand optiunea “Blending Options” selectati “Gradient Overlay” si aplicati setarile urmatoare:Si dand click pe bara de culori pentru a deschide „Gradient Editor” si selectati culorile ca in imaginea de mai jos:Veti obtine un glob ca acesta:Acum veti combina toate layerele create intr-un grup (cu tasta „Ctrl” apasata selectati layerele create apoi tinand butonul stanga apasat trageti layerele selectate pana pe iconita de jos a panoului „Create New Grup”). Veti face doua copii grupului si cu „Free Transform” asezati globurile create ca in imaginea urmatoare sau oricum veti dori:Creati un nou layer (Shift+Ctrl+N).

Selectati unealta „Brush” si alegeti o perie „Soft Round”, de culoare neagra (setati opacitatea la 15%) si cu ea veti trasa umbrele pentru globuri. Layerul pentru umbre va fi pozitionat sub grupurile cu globuri.
Rezultatul final va trebui sa arate asa:
Tutorial realizat de VanHellsing, de pe cataclysm.forumotion.com, toate drepturile sunt rezervate

2 Re: Cum sa creezi o felicitare de Craciun in Photoshop la data de Joi Iul 19, 2012 2:23 am

avatar

Gabytzu
Membru
Bun tutorial dar cred ca este foarte greu de facut ...

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum